tiistai 17. lokakuuta 2017

Vinkit Wieniin!

Heippa! Vaikka tykkään postailla mun omaan tahtiini niin vähän harmittaa kun jotkut postaukset tulevat niin myöhässä. Tästäkin reissusta on jo kaksi kuukautta aikaa ja seuraava reissu jo pian tulossa🙈 Onneksi nämä vinkit eivät vanhene koskaan😄Tällä kertaa en alkanut selittelemään pitkiä kertomuksia vaan melko lyhyet ja ytimekkäät vinkit on luvassa!
 Lento ja hotelli
Lennettiin Wieniin Finnairin suorilla lennoilla. Ollaan alettu suosimaan suoria lentoja mikä on ihan kiva juttu. Lennot olivat alle 200 euroa ja oltiin reissussa maanantaista lauantaihin. Lento aika Helsingistä Wieniin on noin 2,5 tuntia. Hotellimme Austria Trend Parkhotel sijaitsi aivan Schönbrunnin puiston vieressä ja metroasema oli aivan vieressä. Keskustaan pääsi noin 15 minuutissa. Hotelli oli iso, siisti ja juuri semmoinen mukava hotelli! Aamupala oli todella runsas ja herkullinen. Joka päivä yksi tyttö paistoi minulle munakkaan ja yksi päivä teki vohveleita. Suosittelen kyllä tuota hotellia lämmöllä!
Liikkuminen
Wienissä pääsee liilkumaan kätevästi metrolla sekä ratikalla ja bussilla. Meidän olisi pitänyt ostaa viikkolippu, mutta ostettiin aina irtolippuja, jotka maksoivat noin 2 euroa. Lentokentältä mentiin taksilla hotellille joka ei olisi ehkä kannattanut.. Taksi kentältä hotelille maksoi noin 55 euroa. Palaamatkalla mentiikin junalla kentälle ja se maksoi noin 24 euroa kahdelta. Käytettiin joka päivä metroa ja yleensä käveltiin paikasta toiseen. Wienin keskusta on loppujen lopuksi melko pieni joten siellä kävellen pääsee paikasta toiseen. Kauppakeskukseen joka sijaitsi pidemmällä Wienistä menimme metrolla ja bussilla. Bratislavaan taas suuntasimme junalla.
Ruoka ja juoma
Mun mielestä Wienissä on hyvää ruokaa! Juuri sellaista mistä mä pidän. Tottakai italialainen ruoka on aina hyvää🙊 Kävin myös ensimmäistä kertaa Hard Rock Cafessa, josta jäi positiivinen kokemus. Ehdottomasti menen uudelleen. Wienissä piti myös juoda viiniä ja sitä tuli muutaman kerran siemailtua. Ihastuin myös ns. viini drinkkeihin. Jäätelöannokset olivat herkullisia! Sacher kakusta taas en tykännyt yhtään, mutta sekin on vähän niinkuin pakollinen juttu Wienissä. Kävimme Wienin elokuvafestavaaleilla, jossa oli monia eri ruokia ympäri maailmaa. Me söimme australialaista ruokaa, joka oli niin herkullista! Myös pastaa tuli syötyä muutaman kerran ja kerran risottoa, jotka olivat molemmat hyviä. Wienissä ruoka ja juoma ovat edullisempia kuin Suomessa ja myös parempia. Varmasti löytyy jokaiselle jokin ravintola ja ruoka. Joonas söi tietenkin Wienin leikettä muutaman kerran ja oli kulma hyvää😜
Shoppailu
Wienissä shoppailimme lähinnä kauppakeskus Scs:ssä. Tuo kauppakeskus oli valtava ja siellä oli myös paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Mä tein ostoksia lähinnä Primarkissa, joka oli kyllä aivan ihana😍 Myös Deichmannilla, Tigerissä ja NYXin omassa meikkiliikkeessä tuli shoppailtua. Wienin keskustassa on jonkun verran kauppoja, mutta jos oikeasti haluaa shoppailla suosittelen tuota kauppakeskusta. Wienin keskustassa on myös ihania suklaakauppoja, josta hankimme muutamia tuliaisia.
Nähtävyydet
Wienissä riittää yllättävän paljon nähtävää! Kirkkoja tuossa kaupungissa on todella paljon ja ne ovat toinen toistaan kauniimpia. Me kävimme katsomassa usemman kirkon ja tuolla Stephansdomin kirkossa kapusimme ylös ihastelemaan maisemia. Menimme valitettavasti itse kirkkoon, vaikka piti mennä viereiseen torniin, mutta ei se mitään!😄 Myös Votivkirche oli todella kaunis! Jos kirkkoa riittää Wienissä niin myös palatseja. Schönbrunnin palatsi sekä Belvederen palatsi olivat mun lempparit! Myös Hofburgin palatsi kannattaa käydä katsomassa ja sen lähialue. Schönbrunnin kannattaa varata kunnolla aikaa, koska palatsi alue on valtava. Vieressä on myös eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha. Eläintarha ei ollut ihmeellinen, mutta siellä sai kuitenki monta tuntia kulutettua aikaa. Puistoja Wienissä on muitakin kuten Praterin puisto, jossa kävimme oikeestaan vain itse huvipuistossa. Tuo huvipuisto on aivan huikea, suosittelen ehdottomasti käymään siellä!👍 Stadtpark on ihana vihreä puistoWienissä, kannattaa käydä mikäli tykkää puistoista. Graffitteja löytyy Wienin keskustasta, joen läheltä. Siistein nähtävyys Wienissä oli ehdottomasti Hundertwasserhaus💜 Nähtävää Wienissä siis riittää hyvin. Kannattaa myös samalla kun matkustaa Wieniin käydä suloisessa Bratislavassa!
Mitä muuta?  
Wienissä puhutaan paljon saksaa, mutta siellä pärjää myös englannilla. Hintataso kaupungissa on Suomea edullisempi. Liikennevalot Wienissä ovat hauskoja, niissä oli välillä esimerkiksi pariskunta kävelemässä suojatien yli. Bratislavaan ihastuin myöskin vaikka se olikin ihan erilainen kaupunki kuin Wien. Kaupunkilomana Wien on ihan täydellinen, siellä on monipuolisia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ja aivan käsittämättömän kaunista ja siistiä💕

Vielä olisi pari Wien postausta tulossa😘 Kivaa viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

  1. olipa taas hyvä vinkki postaqus, paljon tarpeellisia vinkkejä!! Apua, mä vasta tajusin etten oo postannut mun vinkki postausta Puolasta, heh no jospa mäkin hieman myöhässä postaan sen! Oon just kattonut kaupunkia lomia ja Wien kyllä myös kiinnostaa kovin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla!:) Haha ei se mitään, parempi myöhään kuin ei milloinkaan;) Wien on kyllä mielenkiintoinen kohde!

      Poista
  2. hih, taas uusi kohde mun matkustuslistalle! <3

    VastaaPoista
  3. Voi ihana Wien. Kyllä sun blogista saa matkakuumeen aikaan ei voi muuta sanoa:D Siis haaveilen aina rannoista kylmällä, kun taas kaupunkilomista sillon kun kohteessa on lämmin, mutta sun blogi saa niin himot kaupunkilomaan katsomatta vuodenaikaa..
    Joulunaikaan kaupunkiloma nimittäin jossin Euroopan suuremmassa kaupungissa ois varmaan niin eri kuin Suomessa, eli ei missään nimessä pitäisi kaupunkilomia jättää mihinkään kesään vaan lämmön vuoksi, mitä itse oon aina halunnut.
    Ymmärsitköhän mitä mä taas höpötän:DD Eniwei kyllä Wien on koettava joskus, upeelta näyttää<3 Ja hyviä vinkkejä oot jälleen kerran listannut, jos johonkin kaupunkilomalle suuntaa niin täytyy ehdottomasti aina katsoo sun blogisi ensin jos oot käynyt vaikka samassa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wien on kyllä ihana!<3 Haha sori:D Mä tykkään kaupunkilomista aina ympäri vuoden, mutta olisihan kiva joskus matkustaa lämpimään esimerkiksi talvella:) Joulunaikaa on kyllä varmasti ihana matkustaa johonkin kaupunkiin missä on joulutori ja muuta. Mä olin Roomassa vuosi sitten joulun aikoihin ja oli kyllä tunnelmallista! Kannattaa kyllä lähteä vuodenajasta riippumatta johonkin kaupunkilomalle ;)

      Ymmärsin hyvin mitä selitit :) Kannattaa kyllä mennä Wieniin kun mahdollisuus tulee, tosi kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki <3 Kiitos! Mäkin katson aina blogeista vinkkejä :)

      Poista
  4. Ihastun Wieniin koko ajan vain enemmän, voi NiinaNiina sun postauksilla on huono vaikutus muhun, haha :D No eii, näitä on ihana lukea ja suunnitella ja haaveilla uusista matkoista :) Wien näyttää tosi kauniilta kaupungilta, ihania rakennuksia! ♥ Ja niin hauskoja noi liikennevalot :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sorii! :D<3 Wieniin on kyllä helppo ihastua! :) Uskon, että sä tykkäisit Wienistä tosi paljon, siellä on niin kaunista ja noi rakennukset on upeita <3 Ja nuo liikennevalot olivat hauskoja :D

      Poista
  5. Wien on minulle vieras kaupunki, joten tätä oli mielenkiintoista lukea! Wien näyttää kauniilta, nuo vanhat rakennukset ovat tosi upeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Wien on kaunis, etenkin nuo rakennukset siellä ovat upeita! <3

      Poista
  6. Nää kuvat on kyllä aina niin upeita♡ Ootko tehny postausta jossa kerrot miten muokkaat kuvasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) En oo enkä oikee tiiä mitä kertosinkaan :D Mutta voin tähän kommenttiin vastata eli muokkaan mun kuvat Pixlr ohjelmalla. Muokkaan lisää valoa/kirkkautta, kontrastia ja väriä sekä koitan suoristaa jos on tarve :) Siinä se oikeestaan.

      Poista
  7. Wienissä en ole itse koskaan ennen käynyt, mutta olen kuullut kovin paljon kehuja! Tämän postauksen luettuani tuli sellainen olo, että kyllä tuonne on joskus aivan pakko päästä :) Hyviä vinkkejä jälleen kerran, nämä täytyykin pistää muistiin, jos suunnittelee tuonne lähtöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wieniä ei turhaan kehuta, se on todella upea kaupunki! <3 Suosittelen kyllä lähtemään :) Kiitos, toivottavasti näistä on apua joskus jos tuonne matkustat!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥