keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Berliini Day 1

Moikka ja mukavaa keskiviikkoa ! :) Tänään palattiin meidän Berliinin reissulta ja oli kyllä huippureissu.  Berliini oli kiva ja kaunis kaupunki ja oli ihanaa Joonaksen kanssa. Enpä taas tajunnut miten yhdeltä päivältä saa niin paljon kuvia kuin mä sain, joten näitä postauksia on tulossa. Varattiin siis meidän matkamme Travellinkin kautta kolme viikkoa ennen reissua. Hotelli oli melko siisti, mutta ei mikään kovin hieno. Aamupala oli loistava ja henkilökunta ihan ok. Hotellimme sijaitsi kävelymatkan päästä Charlottenburgista. Matka alkoi lauantaina aamusta, jolloin lennettii ekaksi Tukholmaan ja sieltä Berliiniin. Olin todella väsynyt, mutta lennot menivät ihan hyvin. Tegelin lentokentältä ei ollu pitkä matka hotelliimme ja matka maksoi n. 17 euroa.
Ekana päivänä eksyttiin vissiin kolme kertaa.. Aluksi metrossa pari kertaa ja sitten keskustassa. En millään tajunnut metrokarttaa ja loppureissu mentiikin junalla ja bussilla, koska metro oli liian vaikea :D Junalipun (AB) hinta oli 2,70 e ja sillä pääsi matkustamaan 2 tuntia. Yhtenä päivänä ostettiin 6,40 e maksava koko päivän lippu. Aika paljon tuli käveltyä, siitä on muistona rakkulaiset jalat. Ensimäisenä päivänä tosiaan lähdettiin tutustumaan keskustaan. Käytiin kattomassa Brandeburgin portti, Berliinin valtiopäivätalo sekä Holokaustinen muistomerkki. Portti käytiin kattomassa jopa kaksi kertaa, päivällä ja illalla. Holokaustinen muistomerkki pysäytti mut ja oli yksiä suosikki nähtävyyksiä. Käytiin myös Tiergarten puistossa. Jotain muitaki nähtävyyksiä tuli varmaan nähtyä, mutta nimiä en vaan tiedä tai muista :D Perus turisti kun olen. Illalla käytiin syömässä pastat ja donitsit. Noita donitsipaikkoja oli kaikkialla, vähän kuin Suomessa Arnolds. Myös kaljaa tuli juotua, kuuluhan se Saksan kulttuuriin.

Palaillaan taas matkapostausten kera ♥

12 kommenttia:

  1. Voi mikä nostalgia kun kattoo noita sun kuvia! :) Berliini on kyllä niin ihana kaupunki ja siellä on niin hyvää kaljaa. :D Haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon :) Oli se kyllä ja kaljaa join kylläki vaa kaksi kertaa ku en oo pahemmin sen ystävä :D

      Poista
  2. Kiva postaus ja ihania kuvia! :) teille sattui tosi hyvät säät näköjään, ainakin ekaksi päiväksi ja mitä instakuvista pystyi päättelemään :) Berliini vaikuttaa kyllä käymisen arvoiselta paikalta, niin paljon nähtävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli ihan hyvät säät, aika vaihtelevat. Välillä kylmä, välillä kuuma. Pari kertaa satokin :D Joo kyllä se on, hyvää oli se kun monet nähtävyydet oli kävelymatkan päässä toisistaan ja moniin pääsi julkisilla aika viereen:)

      Poista
  3. Berliini on yksi mun lempparikaupungeista <3 Sinne tahtoisin matkata vaikkapa heti! Erityisesti ennen joulua ne kaikki markkinat ja glühweinit yms. on vain niin mahtavia! Kesällä en olekkaan käynyt, pitäisi! Hitsi mulle tuli taas matkakuume! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Oii joulun alla siellä varmaan olisikin mahtavaa ! Ja kesällä varmaan hiukan erilaista :) Joo sama täällä, aina matkakuume :D

      Poista
  4. Voi nämä sun lomapostaukset on aivan ihania! Se tuli mieleen että pärjäsikö Saksassa hyvin englannilla? Oma saksa ei taivu enää muuta kuin itsensä esittelemiseen! :D Ei kun osaan sanoa rakastan sinua mutta sillä ei kamalasti kahvia tilata! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu pärjäsi ihan hyvin, menut ja muut oli ainaki niissä paikoissa missä me käytiin Englanniksi. Joo ei kyllä, mutta kyllä Englannilla pärjäsi :D

      Poista
  5. Oi, olipas mukava lukea teidän reissusta ja ihanan kattavasti olit laittanut kuvia! :) Tosi kiva kuva tuo teidän yhteiskuva sekä tuo ensimmäinen! Todella kauniin värinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäsit :) Joo illalla Berliini oli varsin kaunis :)

      Poista
  6. Upeita kuvia ja vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta kohteelta! :) Söpö tuo teidän yhteiskuva. <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥